SUSTENABILITATE SI MEDIUL INCONJURATOR

3 iunie 2016

SUSTENABILITATEA

Sustenabilitatea este definită ca „satisfacerea nevoilor de azi fără a sacrifica abilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi”, în conformitate cu definiția comisiei ONU Brundtland în 1987. În orice caz definiția Comisiei Brundtland a stabilit intenția esențială de compromis, în special în ceea ce privește conservarea resurselor non-regenerabile și o înțelegere mai realistică a rețelei economice ce determină utilizarea resurselor în lume. Datorită acestor baze teoretice și a originilor instituționale ale termenului, sustenabilitatea îmbrățisează următoarele opt probleme:

  1. Capitalul de resurse
  2. Energia încorporată
  3. Comunitatea globală
  4. Economia
  5. Regenerabilitatea
  6. Înțelepciunea tradițională
  7. Schimbarea instituțională
  8. Tehnologia

Pentru a ne alinia la necesitatile si interesele reale ale intregii omeniri de a proteja resursele natural, noi echipa DODI PLAST TECH SRL am adoptat ca si politica de protectie a mediului standardele aplicate la nivelul Uniunii Europene pentru ecologizarea economiei și la protejarea naturii, a sănătății și calității vieții tuturor celor cu care interactionam in activitatea noastra.

MEDIUL INCONJURATOR

Introducerea Sistemului de Management de Mediu ISO14001 in anul 2010, a constituit expunerea dorintei noastre pentru a dedica o mare atentie mediului înconjurător. Suntem conștienți de faptul că există o legătură între activitatea mediului economic si impactul asupra mediului înconjurător, motiv pentru care dorim ca cel putin in activitatea desfasurata de DODI PLAST TECH SRL sa depunem efortul pentru a limita acest impact cat mai mult posibil.

O parte importantă a ISO14001 este respectarea legilor și reglementărilor politicilor de Mediu adoptate la nivel national, in stransa legatura si armonizare cu reglementarile la nivelul intregii Uniuni Europene. De aceea, DODI PLAST TECH SRL investeste continuu pe multiple canale primordiale ale dezvoltarii noastre ca si un viitor partener durabil pentru tot mai multe companii nationale si europene. Utilizarea eficienta a materiilor prime, investirea in tehnlogii de ultima generatie cu eficienta crescuta din punct de vedere energetic, monitorizarea constanta a proceselor de productie, reducerea la minim a materiilor auxiliare mai putin prietenoase cu mediul, sunt cateva din masurile adoptate de DODI PLAST TECH SRL in directia atingerii obiectivelor propuse prin masurile interne de protectie a mediului.

Reciclarea materialelor plastice reutilizabile constituie deasemenea o latura extrem de importanta a activitatii noastre zilnice. Suntem adeptii colectarii si reciclarii conforme a turor deseurilor generate din ndustrie dar si din viata de zi cu zi, si consideram ca importanta reciclarii ar trebui sa fie datoria fiecarui locuitor al acestei planete. De aceea, DODI PLAST TECH SRL a pus accent pe crearea si dezvoltarea activitatii proprii de reciclare, atragand in aceasta activitate toti partenerii nostrii. Noi ne ajutam clientii in stabilirea obiectivelor nationale de mediu, prin preluarea de la acestia a deseurilor de materiale plastice generate, in vederea reciclarii si reintegrarii acelor deseuri din nou in circuitul economic. Detinem linii complete si complexe de reciclare a deseurilor de materiale plastice, fabricate de producatori cu traditie in domeniul reciclarii.

Te asteptam si pe tine, ca viitor colaborator al nostru, sa faci partedin acest proiect maret al protejarii mediului inconjurator!