Ambalaje alimentare

7 iunie 2016

ambalajMateriale şi ambalajele ce iau contact cu alimentele cuprind o gamă largă şi complexă de produse. Printre materialele cele mai utilizate pe scară largă sunt mai multe tipuri de plastic folosite pentru sticle, ustensile, folii şi recipiente. DODI PLAST TECH SRL produce şi livrează ambalaje ce iau contact direct cu alimentul numai ambalaje flexibile, produse din folii monostrat sau coextrudate (3 straturi ) de polietilena PE-LD, PE-HD, PP şi BOPP. Ambalajele fabricate se execută pe baza comenzilor transmise de clienţi cu scopul declarat de a proteja produsul alimentar în condiţiile în care este supus în timpul transportului şi manipulării.

Pentru aceasta gama de produse, DODI PLAST TECH SRL aplica cerintele Regulamentului (CE) nr 1935/2004 privind materiale si articole de ambalaj în contact direct cu produsele alimentare precum și a Regulamentului (CE) nr 2023/2006 privind buna practică de fabricaţie.
Materii prime atent selectionate, procesul de fabricatie atent si corect monitorizat in fiecare moment, certifica faptul ca ambalajele fabricate de noi pentru sectorul alimentar sunt apte pentru a lua contact direct cu alimentele. Pentru a fi siguri de conformitatea ambalajelor noastre, laboratoare agreate pe plan national sunt cele care certifica si elibereaza setul de documente necesare pentru eliberarea declaratiei de conformitate.

Producem pe baza criteriilor enuntate mai sus:

  • folie si pungi BOPP pentru industria de panificatie si pentru patiserii
  • folie si pungi LDPE sau HDPE ( mono strat sau coexxtrudate 3 straturi ) pentru ambalare produse lactate, alimente in stare lichida-solida sau purverulenta, precum si materii prime auxiliare conexe destinate industriei alimentare